Cadeautjes kiezen voor Kerstmis en Nieuwjaar is niet zo gemakkelijk. Misschien heb je al heel veel, of heb je weinig inspiratie. Waarschijnlijk stapelen de cadeaubons zich al op in je kast. Wat wel een heel tof cadeau kan zijn om 2024 goed in te zetten, is een buitenkeuken. Waarom zo’n keuken echt de beste investering ooit is, lees je hier.

Beter dan BBQ

Wanneer je buiten eten klaar wil maken, is een BBQ waarschijnlijk het eerste hulpmiddel waar je aan denkt. Op een BBQ kun je dan ook heerlijke gerechten bereiden, maar je blijft beperkt tot het grillen van vlees, vis, groenten of aardappelen. Met een buitenkeuken zijn je mogelijkheden nog veel groter. Een buitenkeuken is namelijk nog veel meer dan een grill alleen. Afhankelijk van hoe groots je het ziet, kun je in een buitenkeuken ook ingrediënten snijden en bewaren. Je kunt er zelfs wijn koelen als je dat zou willen. Als je graag alles uit je buitenkeuken wil halen, is een spoelbak bijvoorbeeld erg handig. Ook zijbranders, braders, een pizza-oven, … Er zijn tal van mogelijke uitbreidingen wanneer je besluit te investeren in een buitenkeuken.

Sfeer en gezelligheid, het hele jaar door

Door buiten eten te bereiden, creëer je sowieso al een hoop gezelligheid. Met een buitenkeuken is de kans ook groter dat je vaak vrienden of familie te eten vraagt. Het is dan extra sfeervol wanneer je ook buiten van je maaltijd kunt genieten. Om je tuin of terras extra aangenaam te maken, kun je voor wat extra aankleding zorgen. De designers van Weltevree zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van buitenmeubelen en accessoires die het buiten extra gezellig kunnen maken. Denk hierbij maar aan een toffe stringlight, mooie fieldchairs, een design woodstock om je aanmaakhout te kunnen bewaren of een outdooroven waar je de lekkerste gerechten in kunt bereiden. De collectie van Weltevree heeft het allemaal.

Laat je adviseren

Ben je wel gewonnen voor het idee om bij je thuis een buitenkeuken te installeren en je terras of tuin meteen mee een make-over te geven? Neem dan zeker een kijkje in speciaalzaken om inspiratie op te doen en materialen te zien en te voelen. Roep ook gerust de hulp in van een professional om je mee op weg te helpen en om je advies te geven. Dit doen ze vaak met behulp van moodboards, 3D-visualisaties en uitgetekende plannen. Samen bekijken jullie welke materialen, kleuren en sferen je wil gebruiken om van je tuin of terras een waar paradijs op aarde te maken. Wanneer het plan rond is, kun je er ook voor kiezen om een stylist nog een laatste blik op je plannen te laten werpen, zodat ook de finishing touch zeker snor zit.